DEELNAME

Onze vereniging is opgestart met in het achterhoofd vooral een prettige groep in een mooie aparte hobby. Niet perse een grote vereniging, maar wel een vereniging waarin het goed vertoeven is.

Waaraan toch te voldoen voor deelname en wat komt er nog meer kijken bij deze hobby?

* We zoeken geïnteresseerden vanaf een 25 jaar.

* Je bezit zeker enige conditie om mee te kunnen op acties in het veld, patrouilles lopen in een uitrusting, 
  graafwerk enz, standaard dingen voor in een soldaten rol.

* Eigen vervoer is zeker aan te bevelen (aangezien de evenementen door het hele land worden gehouden of zelfs in
  het buitenland).

* Bedenk ook dat de hobby niet goedkoop is, je kan de aankopen wel spreiden over een periode en soms kunnen
  een aantal zaken bij start in bruikleen worden genomen, maar je zal zeker een spaarpotje moeten starten voor    
  alle aankopen.

Voor deelname aan de vereniging is nu nog jaarlijks slechts een bijdrage van 30 euro per deelnemer verschuldigd, bedoeld om allerlei administratieve kosten en een extra verzekering te bekostigen.

Waar je woont maakt niet veel uit, zoals al eerder gezegd worden de evenementen door het hele land gehouden, soms ook b.v. in Nederland. De Vzw kan geïnteresseerden weigeren zonder uitleg.DE BELONINGEN VAN HET LIVING HISTORY/RE-ENACTMENT

.. Is een een hobby gelijk geen andere. Was je als kid graag bij de scouting? Elementen vind je hier zeker terug; weekenden buiten, slapen in tenten, kampementen, koken op houtvuurtjes vaak in het groen!

Hou je van geschiedenis? De verhalen van de opa en oma die je interesseerden? Die ene oude bunker in je omgeving waar je altijd rondzwierf? Je bouwde talloze ww2 modelletjes in je jeugd? Dan is dit waarschijnlijk je ding.

We opereren ook in het veld als militaire eenheid met een onderofficier die de groep aanstuurt, proberen tactieken uit die voor een dergelijke eenheid van toepassing waren, in zoverre het terrein dit toelaat. Gebruiken dezelfde infanterie wapens als gangbaar binnen het Duitse leger toen, schieten daarbij met zogenaamde 'blanks'. We dragen exact dezelfde uniformering als de Felddivision soldaten toen, dezelfde kit, dezelfde tenten, je zo zelf laten ervaren hoe het ongeveer moet zijn geweest, om in een andere tijd te hebben geleefd.

Zoals eerder al beschreven, wij zijn een open leuke gemixte groep, met mannen en enkele vrouwen plus kids, met allemaal een zelfde passie voor deze unieke hobby. :)